Bountykugler

Bountykugler, et smukt koncept

Det er solhverv og, ifølge gammel overtro, en dag man helst ikke skal bage på. Så det er nok bedst at lade være, for gammel overtro har altid noget med død og ligklæder og fejlslåen høst at gøre, og jeg tænker der er ulykker nok i verden allerede. Overtroen siger til gengæld ikke noget om konfekt, så man kan trygt hive marcipanrullerne ud af køkkenskabet. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst havde SÅ meget marcipan i huset. Der har virkelig været nogle knaldtilbud på blendet mandelmasse i år. Vi er ikke helt nede på min ungdoms 500-gram-for-20-kr, men måske er det endelig gået op for visse og somme, at ingen gider betale 70 kr for 375 gram marcipan. Især ikke når man også skal betale formuer for resten af julemiddagen. Man kan håbe. Der er i alt fald til et helt års forbrug i min fryser, så ingen kommer til at mangle kringle i 2025.

Er man ikke til marcipan, så kan man i stedet lave de her bountykugler. Jeg var lidt i tvivl om hvorvidt de overhovedet skulle på bloggen. Der er vel omtrent firs millioner nærmest identiske opskrifter på bountykugler allerede, så er der virkelig brug for én mere? Men jeg vil gerne have at min blog er med på moden, også selvom det er mindst femten år for sent. Desuden er bountykuglerne noget af mit yndlingskonfekt, så de hører med til samlingen. Det føles også ret passende at lave rund konfekt ved solhverv. Eller er det upassende? Hvem kan snart følge med mere.

Eneste ulempe ved stadset, at de kan være en kende belastende at overtrække med chokolade. Fyldet består af kokosmel og kondenseret mælk, og det er en smule klistret. Derfor er det absolut nemmest at overtrække det, mens det er koldt. Og koldt fyld afkøler chokoladen, så man skal arbejde lidt tjept! Det er der ikke megen afslappet konfektbrygning over. Men det kan vel aldrig blive mere stressende end at forsøge at få hele julemiddagen til at blive færdig på samme tid og til rette tid og helst uden at brænde på. Hvorfor tager det så lang tid at lave brunede kartofler?

Men her er de, bountyfiduserne. Samme opskrift som alle de andre steder, bare med lidt andre ord og et andet billede. Glædelig jul!

Bountykugler

Mængde: ca 30 stk

Ingredienser:
400 gram kondenseret mælk (1 dåse)
ca. 275 gram kokosmel
1/2 tsk vaniljesukker
1/8 tsk fint salt

300 gram mørk chokolade 60% til overtræk
Et par spsk kokosmel til pynt

Rør kondenseret mælk, kokosmel, salt og vanilje sammen i en skål. Det skal være stift, men ikke tørt. Sæt massen på køl et par timer, så kokosmelet kan suge kondenseret mælk og forhåbentlig blive til en dejlig fast, men klistret masse.

Tag så skålen ud og rør lidt rundt i sagerne. Hvis der ligger et tydeligt lag kondenseret mælk i bunden af skålen, så skal der lidt mere kokosmel i. Det plejer dog ikke at være nødvendigt. Rul den kolde masse til kugler på omtrent 20 gram stykket. Sæt dem i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og los dem tilbage i køleskabet en times tid så de atter kan blive faste og nemmere at overtrække.

Dyp kuglerne i smeltet, tempereret mørk chokolade (eller de der vekaoknapper hvis du ikke giver en fuck) og drys med lidt kokosmel, så man kan se, hvad der er indeni. Lad dem stå og sætte sig et par timer. Pak dem så i en lufttæt dåse og spis inden for et par dage.

Jeg bruger frysetørret kakaosmør til at temperere chokolade med, du kan læse hvordan lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.