At kaffe og hvid chokolade går godt i spænd, det er ingen hemmelighed, og man skulle være et skarn, hvis man ikke udnyttede den viden, til at lave noget konfekt. Nemlig hvid mokkafudge. Det er nemt, og den kan endda stables i pyramideform. Hvem har ikke drømt om det?
Gider du ikke fudge, kan du i stedet lave en skønherlig varm drik, som jeg selv brygger så snart der er hvid chokolade i huset. Man hælder en halv deciliter stærk, varm kaffe op i et krus og smelter ca. 20 gram hvid chokolade heri. Så fylder man efter med omtrent 1,5 dl varm mælk og rører rundt. Og så drikker man det, helt uden at tilsætte rom, for klokken er syv om morgenen og det er måske lige tidligt nok.
Og nu, opskrift:
Hvid mokkafudge
Mængde: ca. 25 stykker
Ingredienser:
250 gram hvid chokolade
200 gram kondenseret mælk (1/2 dåse)
1 spsk instant kaffepulver
25 gram smør
Start med at smøre en 18×18 cm bradepande og læg et par strimler bagepapir i, så du nemt kan få konfekten op, når den er stivnet.
Hak den hvide chokolade rimelig fint. Smelt så smørret i en lille gryde ved helt lav varme. Hæld kondenseret mælk og kaffepulver i, og rør rundt til mælken er lun og kaffepulveret er gået i opløsning. Tilsæt hvid chokolade og rør rundt til det hele er smeltet og du står med en glat fudge. Skulle den skille – det kan ske, hvis blandingen bliver for varm – så hæld en spsk fløde i og rør rundt til den samler sig.
Hæld fudgen op i den klargjorte form og lad den køle af til stuetemperatur. Pak den så godt ind og lad den stivne på køl nogle timer, eller natten over.
Når du vil skære fudge, tages den ud af køleskabet og vendes ud på et skærebræt, belagt med et stykke bagepapir. Skær først pladen i 2 cm brede stænger, der dernæst skæres i kvadratiske stykker. Det kan godt klistre lidt, så tør kniven af et par gange undervejs. Lad stykkerne stå og lufttørre en times tid, så de ikke længere er klistrede. Og så kan de opbevares i en dåse ved stuetemperatur en uges tid.