Marcipankonfekt med hasselnødder og nougat

Marcipankonfekt med hasselnødder og nougat

Godmorgen og velkommen til jul med ekstra gin&tonic til nerveenderne. Jeg vovede mig ind på Strøget i går (det i Århus), i myldretiden, og hold da op, hvor var det bare en god grund til udelukkende at handle på nettet fremover. På den anden side er der næppe færre mennesker i pakkeshoppen. Men jeg overlevede sådan nogenlunde, og hjemme ventede chokoladeovertrukket marcipan, blandet med ristede hasselnødder og rom, med en bette kerne af blød nougat i midten. Se dét er der noget ved.

Marcipan med nougat er vel nærmest en slags arketype, når det gælder marcipankonfekt. Eller også er det bare noget jeg tror, fordi jeg voksede op i damebladenes storhedstid, hvor alting var marcipan, nougat og kandiserede violer. Uanset hvad, er det en dejlig kombination.

Især hvis man kan finde en blød nougat, der rent faktisk smager af hasselnødder. Det er ikke altid helt nemt, men jeg kan varmt anbefale Änglamarks. Jeg er til stadighed imponeret over Odenses evne til at fremstille en blød nougat med hasselnødder, der ikke smager af hasselnødder overhovedet. Ikke at det har afholdt mig fra at køre indtil flere stænger ned i løbet af de sidste mange juleaftener, forstås. Den er aldeles udmærket. Jeg anede bare ikke at blød nougat skulle smage af hasselnødder, før jeg, i en alder af næsten 30, fik fingrene i et eller andet ekstra fancy mærke. Men sådan er der så meget. I sidste ende vil den slags altid være et spørgsmål om smag, og selvklart også pris. Så brug den nougat, du kan lide. Hvis du altså kan lide nougat.

Og nu, opskrift.

Marcipankonfekt med hasselnødder og nougat

Mængde: 20-25 stk

Ingredienser:
200 gram marcipan
50 gram ristede, malede hasselnødder
75 gram flormelis
1-2 spsk mørk rom
ca. 50 gram blød nougat i små tern

300 gram 60% mørk chokoladetil overtræk
1-2 spsk ristede, malede hasselnødder til pynt

Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 160 grader en 10 minutters tid til de dufter og hinderne begynder at krølle af. Læg de glohede hasselnødder i et viskestykke, luk det sammen, og ælt dem så hinderne gnides af. Lad dernæst nødderne køle helt af og blend dem rimelig fint i en minihakker. Jeg rister altid en stor pose ad gangen, for det sviner sådan, og så er der til senere brug.

Snup så marcipanen, pluk den i mindre stykker og ælt den sammen med de malede hasselnødder, flormelis og rom. Er du ikke til rom, kan du bruge lidt vand eller rosenvand i stedet – eller en anden type sprut, der passer til hasselnøddesmagen. Smag på massen, den skal være til den søde side. Pak marcipanen grundigt ind og læg den på køl et par timer.

Når marcipanen har trukket, trilles den til kugler på ca 15 gram stykket. Lav en fordybning i hver kugle (jeg bruger enden af en spisepind) og læg et lille stykke blød nougat i. Luk marcipanen sammen om nougaten og rul til en kugle igen.

Når alle kuglerne er trillet, sættes de til tørring en halv times tid, hvorefter de dyppes i tempereret mørk chokolade og drysses med en lille smule af de malede hasselnødder. Lad dem hærde et par timer, og så er de klar til at blive pakket i en konfektdåse og fortæret inden for en uges tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.