Peanutbutter cookies

Cookies

Peanutbutter cookies udmærker sig ved at være helt og aldeles dikkedarfrie. De er nemme at bage, smager fantastisk, og man skal ikke bruge noget som helst underligt. Medmindre man altså synes at peanutbutter er underligt, og i så fald bør man nok bage noget andet.

Så trænger du til en festlig julesmåkage, der på ingen måde indeholder julesmage, så kan jeg anbefale at bage en portion. Dejen kan bruges direkte fra røreskålen, men kan også holde sig en tre-fire dage i køleskabet. Så kan man bage når man skal bruge dem og det er smart. Småkagerne er nemlig bedst, når de er nogenlunde friske. Efter et par dage bliver de tørre og kedelige, og det er altid så fesent.

Det er vigtigt ikke at glemme saltet. Uden salt bliver det nogle absurd kedelige småkager.

Og nu, opskrift:

Peanutbutter Cookies

Mængde: ca 28 stk (to bageplader)
Bagetid: 10 min v 175 grader

Ingredienser:
100 gram blødt smør
125 gram brun farin
50 gram sukker
1 æg, stuetemperatur
200 gram peanutbutter, smooth
175 gram hvedemel
1/2 tsk natron
1/4 tsk fint salt

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovnvarme og beklæd to bageplader med bagepapir.

Plop smør, sukker, brun farin og salt i en røreskål. Pisk det lyst og luftigt, en tre minutters tid. Tilsæt peanutbutter og pisk til det er grundigt rørt ud i smørret. Tilsæt æg og pisk kort, til dejen har samlet sig. Sigt mel og natron sammen og rør til en fast dej.

Tril kugler på ca 25 gram og brug så en gaffel til at lave en rudemønster i hver småkage. Tryk forsigtigt dejkuglen let flad med gaflens tænder. Først den ene vej, og så den anden vej. Resultatet skulle gerne blive en småkageplade, der er ca 1 cm høj. Det er vigtigt at trykke dejkuglerne flade, for de flyder ikke selv ud. Vil gaflen gerne hænge fast i dejen, kan du dyppe den i lidt sukker. Dejen vil gerne sprække i kanterne, når du laver gaffelmønster. Det er udelukkende kosmetisk, men kan delvist undgås ved at trykke meeeeget langsomt og evt glatte kanterne ud bagefter.

Sæt de flade kager på en bageplade med et par centimeters afstand og bag dem midt i ovnen til de er puffet op og dufter dejligt. Ca 10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af en fem minutters tid på bagepladen, før de løftes over på en bagerist til afkøling.

Opbevar småkagerne i en lufttæt bøtte ved stuetemperatur, og spis indenfor et par dage.

2 thoughts on “Peanutbutter cookies

  1. Jeg elsker pb cookies.
    Men når du skriver at de er uden fancy ingredienser, så går du uden om det helt store pb spørgsmål skal det være den naturlige eller den der holder sig stabil?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.