Hvid chokoladefudge med pebermynte

Hvid chokoladefudge

Hvis man nu ikke lige magter at brygge ægte fudge, med alt hvad dertil hører af kogende sukker, så kan man i stedet lave “forloren” fudge af chokolade og kondenseret mælk. Teknisk set er der vel tale om en slags meget sød ganache, lavet med kondenseret mælk i stedet for fløde. Det skal blot smeltes sammen med lidt smør ved lav varme, og dernæst stivne i en form, og så er der sådan set fudge. Det smager enormt godt, det er lynhurtigt at lave, og hvem kan ikke bruge nogen sådant i juledagene.

Dagens fudge er en version med hvid chokolade og pebermynte. Den er smækker og cremet og smager mildt af pebermynte. Jeg har bare brugt den der pebermyntearoma, man kan købe i alle supermarkeder. Opskriften kan selvfølgelig fordobles, så der bruges en hel dåse kondenseret mælk, men det giver selvklart virkelig meget fudge. Næsten et helt kilo! Ikke at man skal kimse af at eje et kilo fudge.

Og nu, opskrift:

Hvid chokoladefudge med pebermynte

Mængde: ca 25 stk

Ingredienser:
250 gram hakket, hvid chokolade
200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
1 tsk pebermyntearoma (Tørsleff eller Dr. Oetker)
25 gram smør
Et nip fint salt

Start med at smøre en ca 18×18 cm firkantet form og læg en strimmel bagepapir i. Du kan også bruge en 20 cm rund springform, så får du bare lidt flere kantstykker.

Kom alle ingredienser i en gryde og smelt ved lav varme. Undlad at skrue højt op for varmen eller at røre for meget rundt, så kan det skille. Når grydens indhold er halvsmeltet, rører du langsomt rundt til det er en ensartet, sej masse. Den hældes straks op i formen.

Hvis din fudge skiller: Tag gryden af varmen. Hæld en spsk fløde i gryden og lad det hele stå et par sekunder eller 15, så fløden kan blive lun. Rør så forsigtigt fløden ind i den grynede masse. Den skulle meget gerne samle sig og blive fin og blank og klar til at hælde i formen.

Lad fudgen køle af til stuetemperatur og sæt den så på køl i en 2-3 timers tid eller natten over. Tryk lidt på toppen af din afkølede plade fudge. Den skulle meget gerne føles fast og gennemkold, så er den klar til at blive skåret ud.

Vend pladen ud på et skærebræt og skær 2 cm brede stænger med en stor kniv. Kniven skal tørres af et par gange undervejs, for det kan godt klistre lidt. Skær så stængerne i kvadrater og så er der sådan set fudge. Lad stykkerne stå og lufttørre en times tid, så de ikke er klistrede på snitfladerne. Opbevar dem i en dåse eller sågar en pose ved stuetemperatur i en uges tid.

Pebermynten kan selvfølgelig udelades og eller erstattes med andre smagsgivere. Reven citronskal, f.eks, eller espressopulver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.