Paris, dag 8

Ottende dag i Paris var:

Un Dimanche à Paris - Tartelette Citron

Un Dimanche à Paris – Tartelette Citron

– Kage til morgenmad – igen. Wahoo. Denne gang fra Un Dimanche à Paris, en vældig strømlinet og fancy tartelette citron. Eller, som vi kender den herhjemme, en lemon meringue pie. Perfekt, det var hvad den var. Syrlig creme, sød marengs, smukt håndværk og jeg er vild med de små gule dippedutter af citron, der ligger i marengsen. Citrontærte med marengs på toppen er noget nær den fuldendte dessert, hvis du spørger mig.
Jeg har ladet mig fortælle, at jeg er kommet til at give det indtryk, at rigtig mange af kagerne har været noget værre bras, og jeg kan godt forstå det – jeg har brokket mig en del. Men jeg kan forsikre om at der er blevet indtaget mange superlækre kager, det er bare ikke alle, der er vist her. Kagerne får deres helt eget indlæg i løbet af et par dage.

– Sidste dag. Wæh! Men jeg glædede mig til at komme hjem til kæresten. Det var noget andet da vi var i New York sammen. Der skulle jeg bæres ud i flyet. Ingen var enige med mig i at vi da bare skulle købe en penthouselejlighed og blive boende :-( snart skal jeg til Seattle. Så må vi se om det lykkes mig at hage mig fast derovre. Sætte et anker i Space Needle eller noget. Måske gå undercover som hipsterbarista. Hvordan ser en kvindelig hipster ud?

Chokolade fra Alain Ducasse.

Chokolade fra Alain Ducasse.

– Chokolade fra Alain Ducasse. Jeg har spist mig igennem et lille udvalg fra både Patrick Roger og Jean Paul Hevin, nogle vældig berømmede chokoladeguruer, men det bedste fyldte chokolade er og bliver Alain Ducasse’s pralinés à l’ancienne. Det er fyldte chokolader med forskellige slags nøddefyld, og det er så fucking godt at jeg længes efter hver parisertur, når æsken er spist. Næste gang køber jeg den helt store.

Det er lidt et miljøsvineri...

Det er lidt et miljøsvineri…

– Fancy poser. Der er en del af konditorierne hernede, der pakker kagerne ned i poser, der mest af alt minder om dem, man får i modebutikker. De der tykke, flotte gaveæskeagtige poser, der har snorehank og kan stå selv. Dem fik jeg samlet en hel del af i løbet af ugen. Jeg valgte dog at undlade at tage dem med hjem.

– Kuffert-tetris. Det krævede lidt snilde at få pakket kufferten. Der skulle være plads til et par franske kaffeskåle. Jeg elsker at drikke kaffe af skåle. Det gjorde vi også i Danmark i gamle dage. Bønderne gjorde i alt fald.

Louvre

Louvre

– En sidste tur rundt i byen. Det er ikke helt så trist at tage hjem, når man ved med sikkerhed at man kommer tilbage igen.

Farvel, Paris. Du var dejlig som altid. Nu vil jeg tage hjem til Danmark og bage fastelavnsboller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.