Jul i Den Gamle Kogebog: Læserminder søges

Jeg sad lige og rodede i nogle af mine folkemindesamlinger for at få ideer til bloggen. Jeg elsker folkeminder mere end noget andet historisk materiale. Okay, kogebøgerne ligger cirka på samme hylde, men altså. Folkeminder er folks egne fortællinger. Ikke noget med tredjehåndsfortællinger om krig og konger, bare helt almindelige menneskers helt almindelige liv. Så bliver det ikke meget bedre. Der er et væld af den slags fortællinger fra sidste halvdel af 1800-tallet og første halvdel af 1900-tallet. Det var voldsomt populært at indsamle folkeminder, især fra bondestanden, og det er vi glade for den dag i dag.

Og så var det at jeg tænkte at det kunne være sjovt at høre jer bloglæseres juleminder, og måske dele noget af det her på bloggen. En lang fortælling, en kort liste over julebordets sammensætning – eller blot en yndlingsopskrift. Hvad enten det er, stort eller småt, vil jeg elske at høre fra jer.

Send mig blot en mail på sif@madamsif.dk og beret, frit fra leveren, inklusive ca. årstal og hvilken egn af Danmark der er tale om. Du kan også bruge kommentarfeltet, hvis du hellere vil det.

Der er ingen tidsbegrænsning på – jeg vil altid gerne høre fra jer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.