Godt Nytår

Vær velkommen, Herrens år,
og velkommen herhid!
Nytårsfest! Du er prægtig og stor
Du viser hvor tjekkede mennesker bor
Velkommen, nytår, og velkommen her!

Vær velkommen, Herrens år,
og velkommen herhid!
Caviar! Og med boblevand til
Det er renomméet, der står på spil
Velkommen, nytår, og velkommen her!

Vær velkommen, Herrens år,
og velkommen herhid!
Nytårskrudt! Det er stort, det er flot
Og bedre end naboens, åh hvor godt
Velkommen nytår, og velkommen her

Vær velkommen, Herrens år,
og velkommen herhid!
Kransekage! En morakkers pryd
Og helt hjemmelavet, det er en fryd
Velkommen nytår, og velkommen her!

Endnu et år er gået, som år jo nu engang gør. Det er deres Natur, og det må vi som Mennesker acceptere. Vores nytår blev holdt i sofaen, uden gæster, med fødderne oppe. Det trængte en og anden til efter at have haft (dejlige) gæster i hele julen. Jeg nåede at se de sidste 20 minutter af en Andre Rieu koncert og så tror jeg nok jeg har stemplet mig selv som værende markant ældre end mine 34 år.

2015 har været et dejligt år. Det havde 12 måneder, præcis som jeg havde forventet, til gengæld var der hele 53 uger, og det er jo altid en overraskelse af de bedre. 365 dage var hvad det kunne blive til. I år får vi hele 366 af dem, hvilket må glæde enhver, der er født d. 29 februar. Alt i alt har året artet sig pænt, forudsigeligt og ganske som forventet. Det fulgte kalenderen – den gregorianske – til punkt og prikke. Påsken faldt hvor påsken skulle, min fødselsdag ankom på den korrekte dato og der var nul tvivl om julens placering. Det er hvad jeg kalder god time management. Godt gået, 2015, klap dig selv på skulderen.

Nu er det januar, og tilbudsaviserne er helt kedelige og triste ovenpå decembers varme og hygge. Broccoli, skyr og Nupo pulver, det er hvad der møder en. Personligt synes jeg at januars slankekure (og nytårsforsætter i selvforbedringskatorien helt generelt) ofte tangerer psykisk selvskade og usund bodstankegang, så den slags holder jeg mig kategorisk fra. Fri os for resterne af 1900-tallets sygelige puritanske tankegang!

Istedet tager snarligt jeg til Paris for at spise kage og kigge på gotiske kirker. Man skal være god ved sig, også selv i januar. Og det uanset om man vælger at spise flere grøntsager og ej. Husk det. En blid start på et nyt år, det er sagen.

Ikke broccoli. Føj.

4 thoughts on “Godt Nytår

  1. I lige måde – og god tur! Hold dig nu endelig ikke tilbage med de franske kager… det er vigtigt at sætte et godt eksempel for alle dem, der praktiserer mådehold :)

    /Kristina.

    • Jeg skal dele samtlige franske fristelser lige her på bloggen. Leading by example og alt det der!

  2. Jeg glæder mig allerede til at se franske skriverier fra din hånd.
    Og så kan du i øvrigt glæde dig over at kende nogen, der har ofret billetter til en af Rieu-koncerterne i Maastricht. Skal det være, så skal det være den helt rene vare! Bare lige for at gøre dig opmærksom på det ;-)
    Godt nytår, forresten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.