Mission: Marco Polo, dag 1

 

Dreamliner fra Qatar Airways.  Pludselig ville jeg hellere til Qatar.

Dreamliner fra Qatar Airways. Pludselig ville jeg hellere til Qatar.

Strejke.

Det er kodeordet for Mission: Marco Polo indtil videre. Og jeg har ikke engang forladt lufthavnen endnu. Det svenske togpersonale strejker, hvilket fucker lidt med Øresundstoget. Jeg måtte tage metroen fra Nørreport. Ikke at jeg er bange for at tage metroen. Nej nej. Jeg er helt tryg ved fuldautomatiske tog uden personale, der kører dybt under jorden og højt oppe på broer. No problemo der.

Men jeg nåede da frem til lufthavnen i ét stykke. Senere idag skulle jeg nå mit første mål, Strasbourg. Altså såfremt Air France ikke vælger spontant at nedlægge arbejdet (og man ved aldrig med franskmænd. De er gode til at strejke. Så gode, at de danske fagforeninger tager på bootcamps i Frankrig for at deltage på kurser såsom “Konfliktfri konflikt,” “Rige kapitalistsvin -sådan smadrer du deres virksomhed,” og “Offermentalitet for begyndere.”)

Min taske blev godkendt. Den var pæn nok til at komme med flyet. Men først skændede de den lige med en gul lap papir.

Min taske blev godkendt. Den var pæn nok til at komme med flyet. Men først skændede de den lige med en gul lap papir.

I Frankrig strejker togpersonalet på 7. dag. Det er ekstra morsomt idet jeg skal videre til Bourgogne om et par dage – med tog. Men de små 200 km kan jeg jo altid spadsere. Det skulle være en rigtig pæn tur!

Hovedformålet med turen er at skrive en bog. Men der er mange gotiske katedraler i området, og jeg har pakket kameraet.

Kæresten måtte jeg efterlade derhjemme. Mon Marco Polo vandede høns på sin kæreste, når han drog på rejse? Jeg tror det næsten.